PSD-Beton B.V.

Maaiveldweg 1

2661 CX  Bergschenhoek

Tel 010 - 4824336

 

info@psdbeton.nl

 

 

Geschiedenis

PSD Beton BV is eind 2006 opgericht. De oprichters hebben rond die tijd al de nodige ervaring opgedaan binnen de (prefab-)betonindustrie en met de daar vergaarde kennis kon PSD Beton BV een feit worden.

PSD Beton heeft zich gevestigd in een grote hal op het voormalige bedrijventerrein van Verolme te Rotterdam Beverwaard. Verolme was gespecialiseerd in het bouwen van schepen. In de hal waar PSD Beton in kon trekken (Hal C) werden vroeger scheepsmotoren gereviseerd. Om deze reden was de hal uitgerust met de nodige hijsmiddelen, waaronder een bovenloopkraan met een hijscapaciteit van 25 ton. Wegens de aanwezigheid van deze hijsmiddelen was de hal uitermate geschikt voor de productie van prefab-betonelementen.

Gedurende de eerste periode heeft PSD Beton zich met name toegelegd op de productie van prefab-bergingsvloeren. Deze productgroep vormt nog steeds een belangrijke productgroep binnen het bedrijf. Het scala aan leverbare producten is echter met de jaren snel veel breder geworden. Al vanaf het eerste jaar zijn onder meer voorhangschorten en balkbodems geproduceerd.  Ook werd al snel begonnen met de productie van stootplaten (zowel met als zonder oplegnok), dokblokken, poeren, stieppoeren en sleepers. Tegenwoordig is dit scala nog veel uitgebreider. Inmiddels worden ook geregeld zichtwerk-elementen geproduceerd zoals balkonplaten, trappen, randelementen van bijvoorbeeld viaducten, maar ook kunstwerksokkels. De diverse elementen zoals vermeld bij producten vinden toepassing in de woningbouw, utiliteitsbouw, industriebouw, weg- en waterbouw en in diverse overige sectoren. Sinds halfverwege 2007 worden vrijwel alle elementen onder KOMO-certificaat geleverd.

PSD Beton is één van de jongste betonfabrikanten van Nederland en tevens één van de weinige onafhankelijke bedrijven in deze sector. Door een flexibel mallensysteem in combinatie met uitgebreide hijsmiddelen is het voor PSD Beton mogelijk om een grote diversiteit aan hoogwaardige prefab-betonelementen te vervaardigen welke toepassingen in diverse marktsegmenten hebben. Nog altijd breidt PSD Beton de productiemogelijkheden uit. Zo is recent een nieuwe flexibele mal voor de productie van diverse kolommen en balken tot wel twaalf meter lang in gebruik genomen. Daarnaast is PSD Beton sinds 2009 deelnemer van een IPC programma (innovatie prestatie contracten). Dit programma stimuleert en begeleid bedrijven bij de ontwikkeling van innovatieve producten.

 

PSD-Beton B.V.
Maaiveldweg 1
2661 CX  Bergschenhoek
KvK 24404861
BTW nr. NL817272811B01
Tel 010 - 4824336

Correspondentieadres:
Postbus 37025
3005 LA Rotterdam